Aktualności:

Lipiec 2026 - 1959r.
Sierpień 2026 - 1960r.
Wrzesień 2026 - 1961r.

Menu główne

Wniosek o obywatelstwo

Zaczęty przez RyuuNoTora, 20 Lip 2026, 22:34:42

Poprzedni wątek - Następny wątek

RyuuNoTora

Cytat
Wniosek o nadanie obywatelstwa Królestwa Turedenu.
Data:20.07.2026 (1959 rok kalendarza turetyckiego)

Ja, niżej podpisany/a, z pełną świadomością i wolą, niniejszym składam uroczystą przysięgę, że jako obywatel Królestwa Turedenu:

Będę wiernie przestrzegać praw i zwyczajów Królestwa Turedenu, szanując jego instytucje oraz symbole narodowe.

Zobowiązuję się do lojalności wobec Królestwa Turedenu, jego suwerenności oraz integralności terytorialnej.

Będę dbać o dobro wspólne, działać na rzecz pokoju, sprawiedliwości i rozwoju społecznego oraz gospodarczego Królestwa.

Zobowiązuję się do poszanowania praw i wolności innych obywateli oraz do aktywnego uczestnictwa w życiu społecznym i obywatelskim.

Przyjmuję odpowiedzialność za swoje czyny jako obywatel Królestwa Turedenu i zobowiązuję się do przestrzegania obowiązków wynikających z obywatelstwa.

Przyjmuję obywatelstwo Królestwa Turedenu z dumą i pełnym zaangażowaniem, gotów/gotowa służyć mojej nowej ojczyźnie.

Wniosek:
Imię: Daiki
Nazwisko: Ryuunotora
Posiadane obywatelstwa: brak

Podpis: Ryuunotora
Daiki RyuuNoTora

Stanisław Kartoliński

Cytat
Akt nadania obywatelstwa Królestwa Turedenu.
Data:21.07.2026(1959r.)

Akt nadania obywatelstwa Królestwa Turedenu.

Ja, Król Królestwa Turedenu, Stanisław Kartoliński, wypełniając wolę Bożą oraz sprawując rządy z mocy prawa i tradycji Naszego Narodu, po rozpatrzeniu przedłożonej prośby i uznaniu zasług oraz prawości wnioskodawcy, niniejszym uroczyście postanawiam:
Na mocy przysługującej Nam władzy królewskiej, zatwierdzam wniosek i nadaję Obywatelstwo Królestwa Turedenu Panu Daiki Ryuunotora. Z dniem dzisiejszym zostajesz włączony/a w poczet poddanych Naszej Korony, przyjmując na siebie wszelkie przywileje, ale i obowiązki wynikające z wierności Królestwu oraz jego prawom. Wierzymy głęboko, że Twoja postawa przyczyni się do wzrostu potęgi i chwały Turedenu.

Podpis: JKM Stanisław Kartoliński

Stanisław Kartoliński

Gratuluję podjęcia decyzji i witam w Turedenie.

J.E. Wolińska-Kartolińska

Długo musieliśmy czekać na Pana decyzję. :)
Z Bożej Łaski Jej Królewska Mość
Julia Edyta Wolińska-Kartolińska
Hrabina Edenportu

Ludwik Dalkowski

Miło widzieć Pana w Turedenie. Muszę zapytać o Pana personalia. Dlaczego akurat takie?
Ludwik Dalkowski
Hrabia wysokogórski
Sekretarz Spraw Zagranicznych

Departament Zarządzania Infrastrukturą Cyfrową Turedenu (DZICT)

RyuuNoTora

A dlaczego nie? Nie chciałem wracać do postaci Sakowicza. Napiszę kartę postaci tak by wyjaśnić moje egzotyczne imię i nazwisko.
Daiki RyuuNoTora

Stanisław Kartoliński

Chętnie przeczytam historię Pana postaci.

J.E. Wolińska-Kartolińska

Ja też! ;) Jeśli trzeba w czymś pomóc to proszę pisać!
Z Bożej Łaski Jej Królewska Mość
Julia Edyta Wolińska-Kartolińska
Hrabina Edenportu